Gråsten Minirally 2012

Schackenborg grusrally blev ikke til noget i 2012, men blev afløst af Gråsten Minirally. På mange måder et løb vi synes var væsentligt bedre, for prøverne var i særklasse bedre med blandingen af grus og asfalt.

De hurtige prøver gav desværre også en lidt sort udgang på løbet, da et af mandskaberne forulykkede i så grundig grad at de måtte flyves på hospitalet i helikopter begge to. Det betød selvfølgeligt en tidlig afslutning på løbet, da ingen rigtigt kunne samle tankerne efter den hændelse.

Løbet havde 47 tilmeldte, og vi var friske og klar med nye bremser der faktisk skulle køres til ud til prøve 1. Det var en hurtig rundbane med nogle rigtigt sjove og spændende momenter og en god blandning af snævert og åbent, niveauændringer, etc. Her kører vi 5:56 hvilket er hele 40 sekunder efter den hurtigste, og da vi kører i grp. DK-klassen, så er det klassemæssigt heller ikke så prangende. Det er jo hurtige biler der kommer her. 27. generelt rækker det til på det tidspunkt.

Prøve 2 er noget kortere, men byder ikke på de store ændringer – 27. generelt, og en lille forbedring i stillingen efter prøve 1 og 2, så vi nu ligger 26. generelt.

Prøve 3 har vi lidt mere fart på – på flere måder. 4:10 rækker til 24. generelt, og fortsat 26. generelt i den samlede stilling. Prøven er i øvrigt ekstremt hurtig – vi går over 160 km/t på et tidspunkt, og det mærkes at koncentration er vigtigt for at køre gode tider her. På et tidspunkt efter det nok hurtigste stykke på prøven skal der bremses meget ned til et T-kryds som der skal drejes til højre i, og bremsekraftregulatoren til baghjulene har åbenbart fået justeret på sig på en eller anden måde – i hvert fald foregår nedbremsningen med låste baghjul og en overvældende mængde røg herfra – der skal vist udbedres noget her…

På prøve 4 er mandskabet så desværre forulykket og løbet stoppes, så resultatet i skyggen heraf, blev stillingen som den var efter pausen.

Onboard SS1

Onboard SS2

Onboard SS3

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>